Flera av våra kunder har hört av sig angående Facebook.

Många blir hackat på Facebook

Flera av våra kunder har hört av sig angående Facebook.
Tydligen har dem fått meddelande via E-post eller Messenger som ser ut så här:

eller så här:

I både ovanstående fall handlar det om hackers som försöker ta tag i era inloggningsuppgifter.

Ni kan känna igen detta genom att kolla noga på länken som de vill att du ska klicka på:

I båda ovanstående fallen finns det ingen länk till meta.com eller facebook.com. Om du skulle klicka på någon av ovanstående länkar kommer sidan att be om dina Facebook-inloggningsuppgifter för att ’hjälpa’ dig att ändra lösenordet och ’förbättra’ säkerheten på din sida.

Lösningen
För det första bör du aldrig klicka på en länk som du inte känner igen. Men om du ändå klickar på en länk och fyller i dina inloggningsuppgifter är det viktigt att omedelbart försöka ändra dina inloggningsuppgifter och aktivera tvåfaktorsautentisering. Du kan läsa hur du gör detta här: https://www.facebook.com/help/909243165853369

Facebook kundtjänst
Facebook är ett stort företag, och även vi har svårt att få teknisk hjälp från Facebook. Vanligtvis upptäcker Facebooks säkerhetsavdelning hackade sidor och annonskonton och stänger dem. Om du inte längre har tillgång till ditt konto måste du skicka in en kopia av ditt ID till Facebook för att återaktivera det. Du kan läsa mer om det här: https://www.facebook.com/help/203305893040179/?helpref=related_articles

Avslutningsvis
Även om tvåfaktorsautentisering kan vara krånglig, är det verkligen att rekommendera att aktivera det. Det kan vara mycket tidskrävande att få hjälp från Facebook för att återaktivera ditt konto. Därför skickar vi ut denna varning och hoppas att du inte blir en av dem som blir hackad.

Med vänliga hälsningar,

Michael
Hälsinglands Mediabyrå